Sambata, 22 Aprilie 2023, ora 22:46
2021 citiri
Alimentele pe care le consumați înainte de a bea alcool pot avea un impact major asupra felului în care vă veți simți la finalul nopții și dimineața următoare. Mai exact, alimentele potrivite vor ajuta la estomparea senzației de foame, la echilibrarea electroliților și la reducerea unora dintre simptomele specifice consumului de alcool.
De altfel, alegerea unor alimente nepotrivite pot duce la balonare, deshidratare, arsuri la stomac și indigestie. Înainte de a consuma alcool, trebuie să mâncați alimente bogate în proteine, electroliți și alți nutrienți cheie, conform healthline.com.
Ouă
Ouăle sunt hrănitoare, sățioase și conțin 6 grame de proteină per ou. Consumul de alimente bogate în proteine înainte de a bea alcool menține stomacul plin mai mult timp și întârzie absorbția alcoolului. De asemenea, este redus riscul de a mânca pe parcursul nopții.
Ovăz
Ovăzul este o sursă excelentă de fibre și proteine. O jumătate de cană furnizează aproape 5 g de proteine și 4 g de fibre, plus cantități decente de magneziu, seleniu și fier. De asemenea, un studiu a demonstrat că ovăzul ar favoriza funcția hepatică.
Banane
Bananele sunt o gustare excelentă deoarece ajută la încetinirea absorbției alcoolului în fluxul sangvin. În plus, sunt bogate în potasiu, ceea ce poate preveni dezechilibrele electrolitice asociate cu consumul de alcool. Deoarece sunt alcătuite din aproape 75% apă, bananele vă pot ajuta, de asemenea, să vă mențineți hidratat.
Somon
Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi grași Omega-3. Unele cercetări pe animale sugerează că acizii grași omega-3 ar putea ajuta la reducerea unora dintre efectele nocive ale alcoolului, inclusiv inflamația la nivelul creierului cauzată de consumul excesiv de alcool.
Iaurt grecesc
Oferind un echilibru bun de proteine, grăsimi și carbohidrați, iaurtul grecesc neîndulcit este unul dintre cele mai bune alimente pe care le puteți mânca înainte de o noapte de băut. Proteinele sunt digerate lent și încetinesc absorbția alcoolului.
Fructe de pădure
Fructele de pădure precum căpșunele, murele și afinele sunt pline de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, mangan și vitaminele C și K. De asemenea, sunt bogate în apă, drept urmare veți rămâne hidratat. Un studiu efectuat pe animale din 2010 a constatat că afinele au fost eficiente la creșterea nivelului mai multor antioxidanți din ficat, care ar putea ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ cauzat de consumul de alcool.
Avocado
Bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă, avocado este unul dintre cele mai bune alimente pe care le puteți mânca înainte de a bea alcool. Grăsimile sunt digerate mai greu, drept urmare alcoolul se absoarbe mai lent în fluxul sangvin. În plus, avocado este bogat în potasiu pentru a ajuta la echilibrarea electroliților.
Cartofi dulci
Cartofii dulci nu sunt doar o sursă excelentă de potasiu pentru a ajuta la echilibrarea nivelurilor de electroliți atunci când consumați alcool, ci sunt și bogați în carbohidrați, care de asemenea se digeră greu.