• Acasa
CancanNews
  • Acasa
  • Actualitate
  • Lifestyle
  • Paparazzi
  • Social
  • Sport
  • Vedete
  • Breaking News
No Result
View All Result
  • Acasa
  • Actualitate
  • Lifestyle
  • Paparazzi
  • Social
  • Sport
  • Vedete
  • Breaking News
No Result
View All Result
CancanNews
No Result
View All Result
Home Actualitate

Ce reprezintă codurile 650 și 000 de pe pachetele de făină. Cum verifici dacă e bună pentru frământat cozonaci

by adi_ciocirlan@yahoo.com
decembrie 10, 2022
in Actualitate
0
325
SHARES
2.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter



Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 23:58

6037 citiri

În timp ce unii români aleg să cumpere cozonacul pentru masa de Crăciun, alții preferă să îl prepare singuri, acasă.

Alegerea ingredientelor este unul dintre secretele cozonacului perfect, iar făina este cea mai importantă.

Unele gospodine sunt puse în încurcătură atunci când trebuie să aleagă un tip anume. Pe pachetele de făină apare fie codul numeric 000, fie 650.

Făina 650 este bună pentru pâine și pizza, în timp ce făina 000 este cea mai bună pentru cozonac.

Făină 650, bună pentru pizza și pâine

Apartamente de vanzare fara comision agentie in Bucuresti incepand de la 37.950 Euro

Codul 650 de pe ambalaj indică faptul că are un procent mai ridicat de gluten. Este un sortiment de făină mai potrivit pentru pregătirea aluatului de pâine, pizza sau covrigei, care trebuie să fie mai elastic, scrie csid.ro.

Făina 000, perfectă pentru cozonac

Codul 000 aparține sortimentului de făină cu granulație foarte fină și conținut mai redus de proteine, potrivită pentru cozonaci, dar și alte deserturi care trebuie să fie pufoase.

Un truc pentru a verifica dacă e bună pentru frământat cozonaci este să strângi în pumn puțină făină. Dacă aceasta se face cocoloș, înseamnă că este umedă și aluatul nu va crește.

Pe de altă parte, dacă făina se împrăștie, înseamnă că e uscată și va da cele mai bune rezultate, iar aluatul își va dubla volumul.

Făina bună de cozonac nu face cocoloașe când o amesteci cu laptele, ouăle, drojdia și zahărul, ci se omogenizează perfect, rezultând o compoziție uniformă și fină.

Dacă nu ai altă făină la îndemână și aceasta nu trece testul umidității, o poți cerne și o lași într-o tavă timp de câteva ore ca să se usuce, înainte să adaugi restul ingredientelor.





Source link

Previous Post

Bancul zilei: De ce a regretat șarpele că a ispitit-o pe Eva

Next Post

Câți bani câștigă Andreea Esca pe lângă salariul misterios de la Pro TV

Next Post

Câți bani câștigă Andreea Esca pe lângă salariul misterios de la Pro TV

No Result
View All Result

Categories

  • Actualitate (2.784)
  • Advertoriale beauty & health (14)
  • Paparazzi (637)
  • Social (617)
  • Sport (619)
  • Vedete (1.251)

Category

  • Actualitate (2.784)
  • Advertoriale beauty & health (14)
  • Paparazzi (637)
  • Social (617)
  • Sport (619)
  • Vedete (1.251)

Tags

acum ani arată care cei Cele Cine Cum Când că despre din Doi după este Evenimente EXCLUSIV face față fost foto făcut Galerie Horoscop ianuarie lui mai mare pentru prima România sau sunt Survivor să Vedeta Vedete viața VIDEO vor în își Știri și șia
  • About
  • Shop
  • Forum
  • Contact

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Acasa

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.