Marti, 13 Decembrie 2022, ora 20:23
1483 citiri
Consumul de nuci este recomandat pe tot parcursul anului deoarece sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, fibre, antioxidanți, vitamine și minerale.
Cu toate acestea, în preajma sărbătorilor sunt necesare cantități substanțial mai mari pentru prăjituri și cozonaci. Pe cât de plăcut este să le mănânci, pe atăt de neplăcut este să le cureți. Coaja e tare, se sparge greu, bucăți mici sar în toate colțurile bucătăriei și ne zgîriem adesea mâinile în colțurile ascuțite în timp ce le curățăm.
În primul rând, este important ca nucile să fie sparte fără să fie zdrobit miezul. Un pont pentru a face asta ușor este să fierbeți nucile jumătate de oră. Se pune apă la fiert până ajunge în punctul de fierbere, iar apoi se adaugă nucile timp de 30 de minute, cu capacul pus. Mai apoi, doar cu un cuțit, nucile se vor desface la jumătate, astfel că miezul va rămâne întreg.
O altă tehnică este desfacerea nucii cu un cuțit foarte ascuțit, fără fierbere. Vârful se înfige în partea inferioară, unde a fost codița. În caz că nu funcționează la toate în totalitate, se insistă cu mâna.
Ciocanul este ultima variantă deoarece deoarece se zdrobește miezul în acest fel.