Joi, 08 Decembrie 2022, ora 17:17
92 citiri
Livingul, sufrageria și holul de la intrare vor fi cadrul în care vom împărtăși momente festive deosebite, așa că acestea sunt încăperile cărora ar trebui să le acordăm o atenție deosebită atunci când vine vorba de decorarea de Crăciun. Alegerea culorilor, a ornamentelor și a elementelor decorative va fi esențială pentru ca locuințele noastre să arate special, cu o atmosferă de Crăciun unică și foarte personală.
Alegerea culorilor. Alegerea combinației potrivite de culori este esențială pentru ca decorarea de Crăciun să fie un succes. În funcție de ceea ce vrei să transmiți și de caracterul fiecărei persoane, vom opta pentru o soluție sau alta. Pentru cei care doresc să dea o notă de rafinament și farmec acestor decorațiuni Crăciun, combinația de negru și auriu este cea mai bună opțiune. Negrul aduce o sobrietate rafinată și cosmopolită, în contrast cu aurul, care indică luminozitate și eleganță.
Pe de altă parte, utilizarea albului pur pentru toate elementele decorative, în combinație cu piesele de sticlă, ne va transporta într-un peisaj înzăpezit, foarte vaporos și sugestiv. În timp ce pentru iubitorii stilului nordic, roșul, ca ingredient de contrast alături de alb și lemnul deschis la culoare, va fi compoziția câștigătoare. În sfârșit, poți opta și pentru ceva mai natural și organic, transformând vegetația – ramuri de molid, eucalipt … – în protagonistul absolut al decorului de Crăciun.
Decoreaza-ti de Craciun ușa de la intrare. Este prima impresie pe care o primesc oaspeții tăi în timpul sărbătorilor de Crăciun, așa că decorarea ei este aproape esențială. Poți folosi coroane, ghirlande, inscripții sau lumini, printre alte opțiuni. Confecționează-ți propria coroană folosind crenguțe rulate în cerc, înnodate cu sfoară și benzi de rafie sau cânepă pentru un aspect mai natural. Poți folosi, de asemenea, o bază de molid cu fundițe, panglici și mici decorațiuni Crăciun verzi și roșii pentru un decor mai tradițional. Optează, pe de altă parte, pentru decorațiuni Crăciun precum globuri și sfere de sticlă, pentru a crea un decor mai contemporan.
Ghirlandele sunt un alt motiv clasic de Crăciun, care trebuie aranjate în jurul cadrului ușii. Mai mult sau mai puțin stufoasă și dramatică, combinația de coroane și ghirlande va transmite o primire caldă prietenilor și familiei.
Fă-ți propriile decorațiuni Crăciun. Dacă ești un meșter care iubește meșteșugurile, nu ezita să îți faci singur ornamentele pentru brad. Folosește bile de polistiren expandat ca bază pentru a lipi motivele care vor compune decorațiunile: sclipici, benzi de panglică.
Bilele din sticlă sau din plastic transparent vor fi foarte utile pentru a introduce în interior elemente mici, cum ar fi pene, mesaje scrise pe benzi de hârtie, zăpadă artificială sau mici bile colorate.
Brazi de Craciun: Bradul de Crăciun nu trebuie să se reducă la tradiționalul brad verde și cu frunze. O creangă uscată poate fi folosită pentru a atârna ornamente și lumini în decoruri contemporane și sobre. De asemenea, o scară poate fi transformată într-un brad improvizat prin agățarea unor decorațiuni Crăciun pe treptele acesteia, în timp ce cei care nu au suficient spațiu se pot bucura și ei de propriul pom de Craciun, compunând unul cu crenguțe de diferite lungimi atârnate de perete în formă de brad.
Personalizează cadourile. Cel mai emoționant moment al sărbătorilor, mai ales pentru copii, este cel în care se deschid cadourile pe care Moș Crăciun le-a lăsat acasă. Împachetează-le într-un mod diferit și personalizat, folosind fotografii pentru a marca cui aparține pachetul, indicând numele sau inițialele cu ajutorul unor panglici, sau folosind unul dintre acele ornamente Crăciun atârnate de brad pentru a finaliza compoziția într-un mod original și creativ.
Decorează-ți masa. Unul dintre cele mai frumoase momente ale Crăciunului este cel în care ne adunăm în jurul mesei pentru a ne bucura de unul dintre cele mai pregătite festinuri ale anului. Din acest motiv, decoratul mesei devine, de asemenea, ceva foarte special. Scoate cea mai bună veselă, pahare și tacâmuri, însoțind fața de masă cu șervețele sau alte accesorii care să scoată în evidență vasele alese. În centrul mesei, aranjează o natură moartă care să acopere întreaga lungime a mesei, folosind o bază vegetală din ramuri sau frunze care să servească drept suport plat pentru restul pieselor decorative. Decorează paharele cu stele legate la baza paharului sau creează o natură moartă unică cu fructe de sezon, nuci și lumânări ca o cărare, pe toată lungimea mesei.
Decorează șemineul. Dacă ești unul dintre cei suficient de norocoși pentru a avea un șemineu acasă, ai un element structural excepțional pe care ar trebui să-l decorezi cu o atenție și o curiozitate deosebită. Decorează șemineul cu o compoziție de lumânări de diferite înălțimi și ramuri de brad, măslin sau magnolie pentru a crea o natură moartă atractivă, simplă și naturală. Adaugă ciorapii tradiționali de Crăciun, câte unul pentru fiecare membru al familiei, pentru a păstra înăuntru o parte din cadourile sau dulciurile pentru copii.
Nu omite lumânările. Deși sunt un element de care ar trebui să ne bucurăm pe tot parcursul anului, de Crăciun ele capătă un rol special. Lumânările transmit o căldură sugestivă, care este esențială pentru perioada festivă. Folosește-le pentru a decora orice colț, de la masa de sufragerie la măsuța de cafea, un bufet sau câteva rafturi.