Advertorial
Luni, 10 Iulie 2023, ora 20:18
1974 citiri
Indiferent dacă ești pasionat de design interior sau doar vrei să-i oferi o mică schimbare casei tale, amenajarea dormitorului poate fi o reală provocare. Aici trebuie, mai mult ca oriunde altundeva, să iei cea mai bună decizie atunci când alegi combinația de culori. Pentru asta, te poți ajuta de acest ghid scurt și simplu de urmat, pentru ca rezultatul să fie cel puțin la nivelul așteptărilor.
Designul de interior și tendințele mereu în schimbare au căpătat, mai ales în ultimii ani, un ritm amețitor. Este imposibil să nu găsești, în fiecare an, cel puțin câte un element nou de care să te îndrăgostești. Fie că este vorba despre un covor viu colorat, de un birou negru sau de o canapea modernă din catifea. Însă, pentru a putea păstra o notă uniformă a amenajării casei, este bine să apelezi la sfaturile unui designer de interior și să ții cont de un aspect important: Amenajarea locuinței tale trebui să se bazeze, dincolo de trend, pe funcționalitate și confort.
Deoarece dormitorul este locul în care, mai presus de orice, trebuie să te bucuri de un somn odihnitor, noi am creat acest ghid scurt și ușor de urmat ce te va ajuta să iei cele mai bune decizii în amenajarea sa:
1. Mizează pe culori subtile
Dormitoarele sunt menite să fie zone liniștitoare, confortabile, iar cele mai indicate culori pentru a le obține sunt schemele de culori delicate: culori neutre, cum ar fi alb și crem, sau o paletă de culori deschise, cum ar fi lavandă, roz pal sau albastru deschis.
Bineînțeles că acest lucru nu înseamnă că dormitorul tău trebuie să fie plictisitor. Dacă iubești culorile aprinse, nu ezita să experimentezi diferite feluri de a le integra. Poți face asta, cel mai bine, cu accesoriile interioare precum pernele, păturile, covorul sau chiar un perete de accent (cu vopsea sau cu tapet), în culoarea preferată.
2. Eficientizează spațiul
Pentru a te putea bucura de o stare de bine, dormitorul tău trebuie să fie suficient de aerisit. Chiar dacă spațiul nu este unul generos, poți obține acest efect asigurându-te că nu îl aglomerezi inutil. Amintește-ți mereu cât de reconfortant este să umbli în picioarele goale direct pe pardoseală, fără obstacole în cale. Pentru asta, evită să adaugi mobilier inutil, pentru a nu te împiedica de dulapuri, noptiere sau cutii de care nu ai cu adevărat nevoie. Știm că se adună multe lucruri într-o casă, oricâtă grijă ai avea, așa că poți folosi spațiul de sub pat pentru depozitare.
3. Analizează greutatea vizuală a fiecărui element important
În timp ce ușurința de mișcare este o modalitatea perfectă pentru a-ți da seama dacă dormitorul tău este sau nu aglomerat, la fel de important este și modul în care arată. Ține cont de faptul că fiecare piesă de mobilier are o greutate vizuală.
De exemplu, un cadru de pat minimalist, din fier forjat sau chiar din pal, fără tăblie va fi perceput mult mai discret, din punct de vedere vizual, decât un cadru de pat gros cu o tăblie masivă. Atunci când spațiul nu este foarte generos, alege un pat cât mai simplu și o noptieră minimalistă. Într-un dormitor matrimonial cu tavan înalt, este indicat să iei în considerare un pat cu o tăblie înaltă sau o piesă mare de artă de perete, pentru a umple spațiul și a atrage privirea în partea superioară a încăperii. Un truc grozav pentru a schimba echilibrul vizual al oricărei camere este amplasarea unei oglinzi mari pe un perete.
Dormitorul este un spațiu important în casa și viața ta, așa că trebuie tratat cu atenție. Acesta trebuie să îți exprime personalitatea dar, totodată, să îți ofere starea de liniște de care mintea și corpul tău au nevoie pentru a se odihni cât mai bine.