O tehnică expertă de curățare dentară numită profilaxie dentară implică îndepărtarea plăcii, a tartrului și a decolorării dinților. Pentru a vă menține albul sidefat sănătos și a arăta cel mai bine, procedura presupune adesea detartrare, lustruire și tratament cu fluor intr-un cabinet specializat de stomatologie sector 5. Un igienist dentar sau un dentist calificat va folosi echipamente specializate pe tot parcursul operației pentru a îndepărta orice placă sau tartru acumulat de pe dinți. Viitoarele probleme de sănătate orală, cum ar fi cariile dentare, bolile gingiilor și altele, pot fi evitate datorită acestui lucru.
Periajul regulat la domiciliu și folosirea aței dentare sunt cruciale pentru menținerea unei igiene dentare excelente, dar s-ar putea să nu fie suficiente pentru a scăpa complet de toate bacteriile care se acumulează în locurile greu accesibile ale gurii. Profilaxia dentară vă poate ajuta să realizați o curățare mai profundă decât puteți pe cont propriu, de unde intervine.
Profilaxia dentară, cine are nevoie de ea?
Pentru a menține o sănătate orală excelentă, este necesară profilaxia dentară regulată. În timp ce toată lumea poate câștiga din această procedură preventivă obișnuită, anumite persoane pot avea nevoie de ea mai regulat, deoarece au mai multe șanse să dezvolte probleme dentare specifice. Deoarece dinții și gingiile lor sunt încă în curs de dezvoltare, copiii și adolescenții în special ar trebui să se prezinte deseori la un dentist pentru profilaxie. În plus, cei care au antecedente de boli ale gingiilor sau carii dentare necesită profilaxie de rutină pentru a opri revenirea acestor probleme. O componentă vitală a stomatologiei preventive, o profilaxie dentară sector 5 vă poate ajuta să vă mențineți zâmbetul sănătos și frumos pentru anii următori.
Profilaxia ar fi avantajoasă și pentru viitoarele mămici, deoarece modificările hormonale care apar în timpul sarcinii cresc riscul de îmbolnăvire a gingiilor. În plus, cei cu sistemul imunitar compromis ca urmare a bolilor în curs sau a medicamentelor imunosupresoare trebuie să practice o igienă orală excelentă și să utilizeze servicii de profilaxie dentară.
Deoarece aparatele dentare și alte aparate ortodontice tind să rețină particulele alimentare care ar putea cauza acumulare, este necesară curățarea regulată prin profilaxie dacă aveți aparate ortodontice în gură. Profilaxia dentară este o parte necesară pentru menținerea gingiilor sănătoase și a dinților curați în mod regulat.
Ce moment al zilei este cel mai bun pentru profilaxia dentară?
Când vine vorba de profilaxia dentară, momentul este crucial. La fiecare șase luni este intervalul minim dar, cu toate acestea, se poate schimba în funcție de nevoile și preocupările dumneavoastră specifice de sănătate orală.
Este posibil să aveți nevoie de curățări mai frecvente dacă aveți antecedente de boli ale gingiilor sau carii dentare. De asemenea, este esențial să faceți o programare la medicul dentist pentru o curățare și o evaluare dacă aveți simptome precum sângerare a gingiilor sau respirație slabă. Mai ales daca este vorba despre copii, stomatologie pentru copii sector 5 poate fi alegerea potrivita.
De asemenea, este important să ne amintim că obținerea profilaxiei dentare se face cel mai bine înainte de a primi orice tratament stomatologic substanțial, cum ar fi plombe sau coroane. Făcând acest lucru, este capabil să garanteze că dinții care urmează tratament sunt în cea mai bună stare posibilă.